Literatura

piękno życia (wiersz)

Yaro

uniosłem wiatr w dłoni
płatek czerwony kolor wina
płatek kwiatu co rozkwitał w ogrodzie
gubił płatki zwykle o tej porze

 

co za barwa jakie piękno
człowiek wszytko tłumaczy naukowo
natura to absolut cud stworzenia
człowiek myśli wyjaśnia

 

żyj
zamknij oczy
gdy śmierć cię zaskoczy
nie żegnaj się bądź pierwsza

 

nie bój się zdarzeń śmierć to
kładka na druga stronę
wąskiego przejścia jak ucho igielne

 

na pewno się zmieścisz

 

życie wieczne
bez przerwy płynie rzeka
życie
nic do ukrycia kochaj bądź kochana

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 września 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca