tango w niedzielę

Irena Świerżyńska

błysk

i gwiazdy świecą jaśniej

 

pachnie wczesnym majem

 

duch bliskością ścieli

dłonie w dłoni

 

oko świeci

ucho gra i radość grzeje

 

szpilki niosą i tango

prosi

 

cud  -  niedziela

niebo

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 września 2019
anonim