Literatura

extra mocne (wiersz)

Yaro

bluszcz szary beton
wspomnienia oplatają
przy nich stojąc
 

 patrzę wstecz

 

smak twoich ust
zapach extra mocnych
gorycz w gardle

 

twarz zmarszczył wiatr
czasem jest dobrze
jednak najbardziej mi brak

 

słów wypowiadanych z ust
pocałunki smak papierosów

 

dym ogarniał nasze dłonie
szum fal gonitwa myśli
choroba wygrałem
minęła miłość
nadzieją karmiony

 

usycham
pragnienia zaspokajałaś ty
ogień płoną
lecz ty paliłaś mosty
z paczki extra mocnych

 

za młody mówiłaś
wciągając dym
błądziłem z nim

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 pazdziernika 2019, 21:46
Oryginalny !!
przysłano: 1 pazdziernika 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca