Niczym uderzenie
w twarz
niezrozumiałe lecz nie na tyle
żeby czerń nie zasnuła spojrzenia
i pogardy ciężki oddech
Zwierzęta
Nie, nie zwierzęta
tamte są piękne i niewinne
Czymże to jest więc?
kłębowiskiem odrazy
zadeptać nie wolno
bo kara
zamiast nagrody
Niezrozumiałe.