Zabawne

Nie Pamiętam

Piszę wiersze

dla kamieni

dla krów na łące

dla trawy i badyli

dla ropuch i żabiego skrzeku

dla krowich placków

dla muchy śmietnikowej

można do nich napisać

o promieniach tęczowych na liściach

horyzoncie stęsknionym

czułych śladach na piasku

mchu pachnącym porankiem

pewnie wolałyby

sztukę walki patyków

Machiavellego dla warunków

podwórza gospodarskiego

lub

podręcznik wygrywania

łamania praw dżungli

w celach dominacji

nad światem

Nie Pamiętam
Nie Pamiętam
Wiersz · 3 października 2019
anonim