zostały kwiaty

Irena Świerżyńska

bieg i lot  i świat motyli

raj kolorów  pszczół i much

duże  liście moc zieleni

pięknie

 

w którą stronę czas przeniesie

 

góra 

dół 

 

pomożesz

 

głowa pełna dobrych myśli

kruchy stół i ciche

usta

 

czasem

pusto

 

i skacz wysoko

 

leć....

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 4 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 października 2019
anonim
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję - za pół wieku czas pokaże tamte twarze.Ktoś - zobaczy, ja - nie.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Arian
    fatalny Mithril6 pazdziernika 2019, 13:03
    fatalny Ir6 pazdziernika 2019, 16:12

    fanatyzm pozujący na wzorzec z sevres z jedynie słuszną definicją wiersza
    skąd się biorą takie fanatyczne świry?
    fiasko solidarnościowego szkolnictwa

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Mithril
    ...pozawierszny czkawkowizm

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Twój świat…

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Yaro
    ciekawy tekst. pozdrawiam...

    · Zgłoś · 5 lat temu