Literatura

Po śmierci (wiersz)

CorvusCorax

Pójdę miedzy jodły, lipy, graby
Między śliwy, jabłonie starej baby
Pójdę tam, gdzie ostatni raz Cię widziałem
polną drogą, żwirownią, lasu skrajem

lecz wieczór na ziemię zarzuca nocy chustę
Las stoi tak bacznie, czarny i pusty
Ptaki mlilcza, milczą drzewa
Czemuż, no powiedz czasu już nie ma

Na gałęziach, polach, szańcach
Noc bez życia, cisza wykańcza
Oddech przychodzi z trudem takim
Smutno i boli, a były przecie znaki

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
CorvusCorax
CorvusCorax 5 pazdziernika 2019, 15:10
inspirowane ohne dich rammsteina
Yaro
Yaro 6 pazdziernika 2019, 13:11
wolę Huntera
przysłano: 5 pazdziernika 2019 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca