dawno temu pod Arnhem 1944

Yaro

 

rok 1944 niekończąca się wojna
mówią że bomby spadają z nieba
rok 1944 niekończąca się wojna

rok 1944 niekończąca się wojna
mówią że bomby spadają z nieba

 

spadochronie rozwijaj się
spadłem dla ciebie
bo miłość zaskakuje

 

złamana noga nie była przeszkodą
by się kochać nieprzytomnie 
zadłużony w tobie zapomniałem
o wojnie o obronie
piersi pieszczą dłonie

 

pomiędzy nami nie ma wrogów
przyjaźń miłość za progiem
ty czekasz ojciec dumny

 

dom bywa domem

 

tam gdzie chleb i miłość
życie przed nami
jestem dobrym mężem
będę ojcem zakochanym

Yaro
Yaro
Wiersz · 5 października 2019
anonim