NATURALNIE

Marcin Strugalski

Będąc w drodze, dostrzegłem

na poboczu truchło dzika.

Brzuch otwarty od ryja po genitalia.

Wyglądało jak sterta róż przykryta

brezentem. Na jezdni wiło się jelito.

Rozjechane na miazgę przez ludzi,

a nie, jak się twierdzi, samochody,

naturalnie nie przykuwało uwagi.

Marcin Strugalski
Marcin Strugalski
Wiersz · 7 października 2019
anonim