jest i taki świat

Irena Świerżyńska

 

przeskoczyłeś  

 

pamięć starą nutą pisze

 

to - zależy

kto i gdzie  stoi  siedzi 

sala pełna puchem ścieli

i och

i ach

czy - zbity pies przy miedzy

 

dziś  czerwień  plecy grzeje

głowa huczy i kogut pieje

drapie

 

dyrdymały wrzuca

 

pazur zwiędnie 

dół wyścieli

 

grajmy  -  swoje

 

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 października 2019
anonim