Kraina

Konrad Koper

Założyłem duże skrzydła.

 

Leciałem nad szklanym miastem.

Budynki przybrały kształty:

ostrosłupów, fulerenów…

Miały dachy brylantowe.

 

Efekt wzmocniła lekka mgła.

 

Niestety zgubiłem skrzydła.

Byłem znów w „ szarym kraju”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 8 października 2019
anonim