odcięcie

Jacek JacoM Michalski

chmury biegną jak dzikie konie

pełne krzyku zabierają światło

od ust spragnionych nieba

pęknięcie w przestrzeni

widać przez okno w dachu

gdy z blizny kapią krople

 

to nie jest koniec

mój jedyny przyjacielu

to nawet nie jest  początek

czas zapada się w siebie

gęstszy  od neutronowej gwiazdy

zapętla każdy ból

 

przetrwanie o jeden krok

odsuwa nas od krawędzi

na tyle ile ramiona otworzą

przestrzeni dla skrzydeł

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 11 października 2019
anonim
  • Konrad Koper
    Są usterki...

    · Zgłoś · 5 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    ok, jakie widzisz ?

    · Zgłoś · 5 lat
  • Konrad Koper
    Logiczne, nie idzie poprawić !

    · Zgłoś · 5 lat
  • Krystyna Morawska
    Nie widzę żadnych usterek. To bardzo dobry wiersz. Nic tutaj zbędnego. Świetne obrazowanie. To ten rodzaj liryki, który wzrusza i porusza.

    · Zgłoś · 5 lat
  • Mithril
    "czas zapada się w siebie
    gęstszy od neutronowej gwiazdy
    zapętla (...)

    przetrwanie o jeden krok

    odsuwa nas od krawędzi
    na tyle ile ramiona otworzą"

    ...to nie sugestia, to zabieram, jako właśnie czas, którego nie okiełznam

    · Zgłoś · 5 lat
  • Arian
    jak zwykle łzawy potok głupot
    co wiesz o czasie i neutronowych gwiazdach, mędrku wsiowy?
    nie pisz takiej paplaniny grafomanie, bo budzisz kupę śmiechu

    · Zgłoś · 5 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    arian, ty lubisz prosty przekaz..wypierdalaj

    · Zgłoś · 5 lat
  • Arian
    prosty przekaz tworzą mistrzowie...
    a ty jesteś po prostu miszczem z ego dużo większym niż wartość twojego mózgu
    no, przecie nie zainteresujesz mnie grafomanią na poziomie niepełnosprawnego umysłowo altruisty

    · Zgłoś · 5 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    Widzę że po polsku nie rozumiesz :-) no, ale niczego innego się nie spodziewam po takim mistrzu literackim :-) do dyskusji z pantofelkiem używam domestosa. Woda spuszczona, płyń

    · Zgłoś · 5 lat
  • Arian
    ty nie masz nic ciekawego dopowiedzenia , wypociny gimnazjalisty
    dlatego piszesz bełkotem odgrywając literata

    · Zgłoś · 5 lat
Wszystkie komentarze