krótki wiersz o zapamiętaniu

Grzesiek z nick-ąd

 

Ech, my ludzie, zawsze po przejściach
chcemy mieć świata święty spokój,
na wykupionych dawno miejscach
szukamy życia bez kłopotów.

Nosimy togi po sędzinach
i pamięć po dobrych wyrokach,
słowo nam czyny przypomina
a nasza siara szuka smoka.

I nagle świat wybucha dreszczem,
a woda nie opływa piany...


Uwierz, że po to tutaj jestem,
żeby nadzieję znać na pamięć!

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 października 2019
anonim