obraz
święty i Ojcze nasz i zdrowaś ....
zawiść w sercu i złe trzyma
i po co tu - Maryja
światy dwa i w kotle pełno piany
kto ostudzi
zbierze
ciemna ściana klapy kraty i kotara
spadnie z czasem
proste słowa scena boska
i kazanie gra z przytupem
wyrzuć
swoje czarne z duszy przetrzyj oczy
blisko cień jaśniejszy
drugi i jego wina
i ten sam bruk
malujesz
wróci.....