poznaj Panie jego winy

Irena Świerżyńska

obraz

święty i Ojcze nasz i  zdrowaś ....

 

zawiść w sercu i złe trzyma

i  po co tu  -  Maryja

 

światy dwa i w kotle pełno piany 

kto ostudzi

zbierze

 

ciemna ściana  klapy  kraty i kotara 

spadnie z czasem

 

proste słowa scena boska

i kazanie gra z przytupem

 

wyrzuć

swoje czarne z duszy przetrzyj oczy

blisko  cień jaśniejszy 

drugi i jego wina

 

i ten sam bruk 

malujesz

 

wróci.....

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 15 października 2019
anonim