bieg do nieba...

Irena Świerżyńska

cień historii

głowę płucze  zmywa czarne smugi

rany blizny przygładzone 

dziury

krążą w duszy

 

kto rozjaśni

kto uleczy

pełny mocny kram

i śpiew

 

tobie  -  worek zawiń smutki

 

nogi bieg i goń 

malutki

 

i już - niebo

 

które......

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 października 2019
anonim