" Miłujcie waszych nieprzyjaciół"

Krystyna Morawska

Listopad. Mówię do popiołów.

 

Nie zapytam, ile ziemi potrzeba,

by ukryć złe czyny. Okaleczone słowa

przebaczają pierwsze; rozrasta się cisza.

 

Dom znajdziesz po tamtej stronie,

gdzie piątym żywiołem był eter

- wystarczy opanować niepewność.

 

Wtedy mgła stopnieje i zobaczę

twarz - coraz lżejszą

Krystyna Morawska
Krystyna Morawska
Wiersz · 17 października 2019
anonim
  • Arian
    największa głupota - przebaczać wyrządzone zło,
    polskich poetów ( nawet klasycznych ) na ogół cechuje widoczny niedostatek logicznego myślenia,
    aby nie było nieporozumienia nie uważam siebie za poetę w szkolnym znaczeniu tego słowa...

    · Zgłoś · 5 lat
  • Krystyna Morawska
    Widzę, że u Ciebie drzwi są zamknięte.

    · Zgłoś · 5 lat
  • Konrad Koper
    Subtelne przesłanie…

    · Zgłoś · 5 lat
  • Yaro
    prawda jest najważniejsza nie nam oceniać czyny

    · Zgłoś · 5 lat