iskra

Jacek JacoM Michalski

nie jest ważne kto ufundował kościół

ty i ja wiemy dlaczego

drzewa wycięto w imieniu boga

który zawisł na krzyżu

 

religia to tylko lustro

niektórzy wiedzą co widzą

inni żyją w odbiciach

 

jesteśmy ledwie drewnem i kamieniem

gliniane serca pełne oliwy

czekają na drobny płomyk

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 października 2019
anonim