nie jest ważne kto ufundował kościół
ty i ja wiemy dlaczego
drzewa wycięto w imieniu boga
który zawisł na krzyżu
religia to tylko lustro
niektórzy wiedzą co widzą
inni żyją w odbiciach
jesteśmy ledwie drewnem i kamieniem
gliniane serca pełne oliwy
czekają na drobny płomyk