Wiosną

Konrad Koper

Idzie wróżka z dziwnym dzwonkiem.

 

Lekko dzwoni –wzrastają kwiaty.

Mocniej – zielenią się drzewa.

Podobnie budzą się ptaki…

 

Gdy wróżka zadzwoni głośno,

i we mnie rodzi się wiosna.

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 19 października 2019
anonim