doświęcenia

gothar333

od dawna martwego dobiłem Boga

choć w jego krwi mnie jeszcze besztano

a sen dziecinny krzyż deprawował

to w jego piekle chrzciłem demony

i z gołębicą fruwałem w zaloty

teraz wolnością szaleńca oddycham

ekskomunika  już mnie nie boli

bo archaizmy przekułem w swój oręż

własny początek jestem

i koniec

 

gothar333
gothar333
Wiersz · 21 października 2019
anonim