upał

Justyna Maciejowska

zajął powietrze i wszystko na ziemi

roztopił asfalt i lody

rozdymał komuś nogi

przysporzył o migrenę

o zawroty głowy

o zawał

o życie

to dobra pora na poród

tak gorąco jest tylko w łonie matki

nawet nie poczujesz

że urodziłeś się właśnie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Justyna Maciejowska
Justyna Maciejowska
Wiersz · 23 października 2019
anonim