smaki kultury i sztuki

Irena Świerżyńska

kultura na niby

może i była pod ladą ukryta 

 

została

sztuka

kamienne rogi i  wzniosła

nauka  pusta  bez duszy

 

i tylko tryby

depczą

 

przeżyjesz

 

ruszy

 

czy - dalej na niby ....

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 24 października 2019
anonim