prognoza pogody

Jacek JacoM Michalski

srebro we krwi krzyczy poprzez ciało

pamiątka z narodzin zawiśnie na szyi

jak symbol albo pętla

odroczenie wyroku 

 

twarze nakładają się na maski

nowe role z szyby w szybę

wiatr jest obietnicą zmiany

a kiedy szkło popędzi w dół

rozbite powrotem do natury

zabraknie ciepła w ogniu

wszystkich pożarów

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 27 października 2019
anonim