Molekuła duszy

abc

 

w poczekalni

na ławeczkach
przysypiają śmiertelni
ich życie
przesypało się z góry
na dół
od kołyski do grobu
 
oczekują
na swoją kolej
oni jeszcze niedawno
przemierzali
w cichobiegach
firmy szelest
kwadrat
rynku wielkiego

 

a teraz jak te gołębie
schorowane
od cukru soli
zawartości paszy
przeżyć
wstąpią w ciemność
bez światełka
w tunelu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
abc
abc
Wiersz · 29 października 2019
anonim
  • abc
    światełko, tunel, kurtyna, itd. to domena molekuły dimetylotryptaminy (DMT) produkowanej w mózgu w czasie snu, wypadków zagrażających życiu, śmierci.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Dobry- choć wierze światełko…

    · Zgłoś · 4 lata temu