Literatura

natury nie oszukasz (wiersz)

Yaro

 naturalnie ciało pragnie ciała
istnieją wynaturzenia (pomiń ten wers)

 

kwiat pragnie ciepła
drzewa pragną wody
światłem pożywienie

 

człowiek wybiera przebiera miesza
nie widzi nic prócz internetu szuka WIFI
w komórce cały świat
 życie płynie ucieka czas
wśród gwiazd pośród słońca

 

tyle piękna nie dostrzegasz tego
wolności smak poczujesz na łące
wysoko w górach w lesie
zwierzęta potrzebują nas
 my też ich potrzebujemy nie dla futer
nie po to by mięso jeść

to przyjaciele

 

w naturze nic nie ginie
dostajesz tyle ile udźwigniesz
natury nie oszukasz bo jej szukasz

ona znajdzie cię po półkroku


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 29 pazdziernika 2019, 21:16
Filozoficzny !
Yaro
Yaro 30 pazdziernika 2019, 17:57
Dzięki Konradzie
przysłano: 29 pazdziernika 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca