Murmurando

Krystyna Morawska

W świetle gwiazd wszystko lubi się powtarzać.

Podobnie w snach; dzienne obrazy przechodzą

w nocne, ale na ziemi pozostałam z niczym.

Z ledwie dostrzegalną mgiełką, śladowym uśmiechem.

Nie liczę wszystkich zachodów słońca,

przypominają kruche pamiątki z podróży.

 

Zmęczeni poszukiwaniem jasności, przeoczyliśmy

ostrzeżenie. Teraz mrok spowija każdego z osobna,

pozostał żywiczny zapach i cicha muzyka.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska
Wiersz · 29 października 2019
anonim
  • Krystyna Morawska
    gaj,
    nie traktuj podróży dosłownie, jak wycieczki krajoznawczej. Może też być podróżą w głąb siebie. Miło, że zajrzałeś:)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • gaj
    "...Podobnie w snach; dzienne obrazy przechodzą

    w nocne, ale na ziemi pozostałam z niczym.

    Z ledwie dostrzegalną mgiełką, śladowym uśmiechem

    nie liczę wszystkich zachodów słońca.

    Przypominają kruche pamiątki z podróży."

    ? :)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Konrad Koper
    Jest klimat !

    · Zgłoś · 4 lata temu