Literatura

stojąc z boku (wiersz)

Lucky Person

leć mały motylku

na miłość na śmierć

na kawałki rozrzuconych nieszczęść

do domów pełnych niedopowiedzeń

do ludzi pełnych różności

do nienawiści, zawiści, 

do narodzenia nowego

do śmierci starego

do choroby z końcem szczęśliwym

i takiej która zabliźnia się płaczem

leć leć

w biedę dzieci

bogactwo złodziei

w nieczułość matek

w pijaństwo ojców

w zamyślenie zgwałconych

w pragnienia spragnionych

jakby w ciszę

jakby w dźwięki

kimkolwiek jesteś

jakkolwiek jesteś

gdziekolwiek jesteś

popatrz jakie to wszystko jest zwykłe

tylko ty jesteś wszystkość

i nie odpowiadasz światu

swoim wymyśleniem siebie.


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystyna Morawska
Krystyna Morawska 30 pazdziernika 2019, 12:47
Trochę wyliczankowo.
Wszystkość - piękne, trochę zapomniane słowo i podoba się refleksyjna puenta.
przysłano: 30 pazdziernika 2019 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca