wspomnienie biurka

slavic player

solidnie biurko dla zmysłów istnieje

użytkowanie składane latami 

fraza po frazie zeszyt po zeszycie

ale wyłączyć można dzień w pokoju

by poszło ono w las nienauczone

zmieniając barwę choć ciągle w dotyku

 

swym dawnym biurkiem wyruszałem często

w światy możliwe pisane do rana

wtedy realizm był na marginesie

 

dziś powątpiewam niewrogi wrażeniom

w blat mebla który lśni pewnością drzewa

pamiętam błękit - sztormy na tapecie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
slavic player
slavic player
Wiersz · 31 października 2019
anonim