Zioło

Konrad Koper

Płyniemy statkiem,

słońce nas oślepia,

a w gorączce

tracimy przytomność.

( Na szczęście przez chwilę.)

 

Widzimy jasne

koła na morzu

i słyszymy dźwięki.

( Z samej głębi.)

 

Jesteśmy zagubieni,

snujemy wizję.

Widzimy też miraż.

 

Wszyscy na statku

próbujemy zioło.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 listopada 2019
anonim