przyszli oni

Irena Świerżyńska

nie pukali  łomot w drzwi

kolba w biegu 

serce

drży

 

my - tu pany

wy - to licho i pod ścianę

nu - do kąta zamknij  lico

 

wam - "nie nada"

ja tu pan

 

twoje było

teraz moje

 

wy - i spadaj wasza mać

 

17 wrzesień 2019 r

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 listopada 2019
anonim