tyle trzeba

Irena Świerżyńska

zaczekaj

 

zatrzymaj swoje myśli złote

jeszcze chwila

dwie

 

robota już była czasem ponad siły

małe pluskać  chce

dostatnio

od świtu po noc

 

tyle

jeszcze trzeba  -  w górę duży miech

głowa pędem goni

i nogi  za pas

 

a  -  nieba daleko i czas

na śmiech

 

zapuka

 

kiedyś....

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 listopada 2019
anonim