Literatura

niegrzeczne myśli (wiersz)

Yaro

naprawdę
nie potrzebna jesteś
by zgrzeszyć

 

nie żałować nie kochać
płakać szlochać

 

zostać skałą w ostatnie dni

 

rozpłynąć się z wodą


ulecieć z wiatrem jak ptak

 

być niewinnym jak niemowlę
skąpane w grzechu pierworodnym

 

może to blef by ujarzmić człowieka
dusze zniewolić i ciało

 

niemożliwe że rodzimy się grzeszni
choć coś w tym jest grzechem 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 listopada 2019 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca