to nie ja

Robert noszczyk

dzisiaj znowu jak baranek w cichości pokorze

co raz mocniej i mocniej walczący o spokój

w lodu bryłę zamieniony co stopi się szybciej

zanim dzień nowy dojrzeje na dobre

 

cicho już cicho proszę

niech tak będzie tak

nie niech będzie nie

i jeszcze

nie wiem...

tylko tyle

na dzisiaj jutro 

na zawsze

 

krzyczał będę głośniej co raz głośniej

dopóty tam kiedyś zamilknę na wieki

to nie ja wokół chaosem świat cały oblepiam

 

 

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 5 listopada 2019
anonim