Literatura

zbyt krótki wiersz o miłości (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

Ech, niebo dzisiaj takie piękne 
a ty na końcu raju płoniesz...
Chyba mi twoje serce pęknie
na milion snów niewysłowionych .

Potem obojgu nam nieobca
tęcza rozbarwi się nad ranem,
byś mogła nie zapomnieć chłopca,
którego imię zapomniane.

Wybuchnie jesień kroplą smutku,
pewnie pomyślisz: trudno, bywa,
że to, co się zapija wódką
to jest ta miłość chybotliwa.

I spojrzysz w niebo spopod wierszy,
które zwiastują świata piękno...
Pomyślisz: trudno, nie on pierwszy,
któremu moje serce pękło.

 


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 5 listopada 2019, 21:08
Git !!!
przysłano: 5 listopada 2019 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca