zatrzymaj...

Irena Świerżyńska

myślisz

marzysz wciąż budujesz

góra swoje tory rzuca

 

jedziesz 

pędzisz pociąg dudni

 

sen

od lat wagony  wrzuca

 

kiedyś zwolni bez sygnału

już nie wróci

szybki

bieg

 

luźno 

spokój  laska bokiem

 

i tup tup  -  powoli

stuka

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 9 listopada 2019
anonim