Bankierzy stukają pukają aby wybić pięciozłotówki
na których widnieje Kopiec Wyzwolenia
symbol wolności i pojednania wszystkich Polaków
symbol niepodległości i wiary w drugiego człowieka
Miejsca gdzie wzniesiono go dla pamięci i wiary
dla tych którzy polegli walcząc za ojczyznę
dla ludzi którzy dzisiaj są wolni
aby nie zapomnieli o przeszłości
Wolność utracić można bardzo łatwo
trzeba więc być czujnym i stać na straży
aby nie oddać już ojczyzny naszej Polski
za którą przelało krew wielu naszych rodaków.