Stukają pukają

Krzysztof Kowalski.

Bankierzy stukają pukają aby wybić pięciozłotówki

na których widnieje Kopiec Wyzwolenia

symbol wolności i pojednania wszystkich Polaków

symbol niepodległości i wiary w drugiego człowieka

 

Miejsca gdzie wzniesiono go dla pamięci i wiary

dla tych którzy polegli walcząc za ojczyznę

dla ludzi którzy dzisiaj są wolni

aby nie zapomnieli  o przeszłości

 

Wolność utracić można bardzo łatwo

trzeba więc być czujnym i stać na straży

aby nie oddać już ojczyzny naszej Polski

za którą przelało krew wielu naszych rodaków.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 2 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 10 listopada 2019
anonim