został wielki swąd

Irena Świerżyńska

głowa huczy włos się jeży

strach świdruje wilcze oczy

ściana blisko

z kosą lot

 

kamień drapie palce drżące

goń uciekaj z kąta w kąt

śliski wąż i nora

czeka

 

silny mocny 

czarno

swąd

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 10 listopada 2019
anonim