Miłość która zgasła

Krzysztof Kowalski.

Czego w życiu mu zabrakło

że wysycha jak spadające liście

dlaczego nie walczył o swoją miłość

kiedy uśmiechem dawała mu znak

dlaczego rozbił tę nadzieję

która opadła na ziemię

dlaczego ugasił tę iskierkę

która wypaliła miłosny płomień

pozwalając aby wiatr oddalił to uczucie

które rozproszyło się gdzieś wśród  galaktyk

poza kosmicznych planetach wyznaczając znak

który wyrył znamię w jego cierpiącym sercu.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 10 listopada 2019
anonim