wolność i równość

Agata

 

jeżeli chodzi o wolność jednostki to daleko nam do niej

wszystko […] wybrano
szum w głowach zastępuje cymbałki
kto [z kim kiedy i gdzie]

mamy czarne na białym i wiesz że dla ciebie
nie mam słowa: nie
[…] zawsze trzeba być przynajmniej gotowym
[na wyjście] z siebie

staję przed lustrem mierząc się z odbiciem

jestem na skrawku oceanu jeszcze pełna łaski
nie wybieram Boga ani kata
co przeniesiesz mi – przyjmę

jak bilet do kina

Agata
Agata
Wiersz · 11 listopada 2019
anonim
  • Mithril
    "jeżeli chodzi o wolność jednostki to daleko nam do niej

    wszystko […] wybrano
    szum w głowach zastępuje cymbałki
    kto [z kim kiedy i gdzie]

    mamy czarne na białym i wiesz że dla ciebie
    nie mam słowa: nie
    […] zawsze trzeba być przynajmniej gotowym
    [na wyjście] z siebie

    staję przed lustrem mierząc się z odbiciem

    jestem na skrawku oceanu jeszcze pełna łaski
    nie wybieram Boga ani kata
    co przeniesiesz mi – przyjmę

    jak bilet do kina"




    ...na ten przykład

    · Zgłoś · 5 lat
  • Agata
    Dziękuję, Mithril :)
    Skorzystam z podpowiedzi...

    PS
    Przydałaby mi się taka redakcja do pozostałych tekstow.

    · Zgłoś · 5 lat
  • Yaro
    o Mithril siema

    · Zgłoś · 5 lat