z wiatrem leci

Irena Świerżyńska

gniazdo puchem przytulone

ciepło samo

ścieli

 

z czasem pióra szybko rosną

blisko i po balu

 

pęka bańka

koniec tanga  z  wichrem 

leci

 

stoją

same loki

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 listopada 2019
anonim