Literatura

MIARA CZŁOWIEKA (wiersz)

Marcin Strugalski

na granicy warunków oraz okoliczności

człowiek zbiega się z usterkami

bez bólu

nawet z ulgą

 

przekroczenia są jak zbliżenia

miejsca poza mapą to magazyny

pełne rachunków sumienia

 

ściskając sumę strachów pojmujemy

bez zaskoczenia że

różnice to urojenia

 

ta świadomość uspokaja

 

jednak zatrzymani na granicy

przyparci do muru słabości

nigdy nie odmierzamy

według

miary człowieka


dobry– 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 14 listopada 2019, 19:06
Głęboki sens !
Mithril
Mithril 15 listopada 2019, 20:39
...to jest wydumany bełkot
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 16 listopada 2019, 22:02
Zawsze - zaczekaj, pomyśl - tak powinno być
Yaro
Yaro 20 listopada 2019, 20:11
avatar zajebisty pewnie lata osiemdziesiąte i papierosy jak smakowały
przysłano: 13 listopada 2019 (historia)

Inne teksty autora

wśród traw
Marcin Strugalski
letni śnieg
Marcin Strugalski
okiem zimy
Marcin Strugalski
przejście podziemne
Marcin Strugalski
AUTOBUS PEŁEN NOCY
Marcin Strugalski
WODOSPADY
Marcin Strugalski
ŚRODKI KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ
Marcin Strugalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca