MIARA CZŁOWIEKA

Marcin Strugalski

na granicy warunków oraz okoliczności

człowiek zbiega się z usterkami

bez bólu

nawet z ulgą

 

przekroczenia są jak zbliżenia

miejsca poza mapą to magazyny

pełne rachunków sumienia

 

ściskając sumę strachów pojmujemy

bez zaskoczenia że

różnice to urojenia

 

ta świadomość uspokaja

 

jednak zatrzymani na granicy

przyparci do muru słabości

nigdy nie odmierzamy

według

miary człowieka

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 7 głosów
Marcin Strugalski
Marcin Strugalski
Wiersz · 13 listopada 2019
anonim