ciepło płynie ....

Irena Świerżyńska

ciepła dłoń od zawsze szuka

drugiej bratniej duszy

 

kiedyś 

przyjdzie

okiem mrugnie i zapuka

szeptem

 

czy -  odnajdzie niebo bliskie

 

lekkim  puchem dłoń  przykryje

ciepło

zmyje wszystko

 

szarość

spłynie

i wiesz po co żyjesz

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 listopada 2019
anonim