Przemijający czas

Krzysztof Kowalski.

biegnę przed siebie

w przestrzeni czasu

pragnę obudzić uśpiony księżyc

aby oświetlić drogę

zagubioną sprzed lat

 

chcę zaznaczyć historię na nowo

i wznieś się na niebie w obłokach

 

aby spojrzeć w odbicie lustra

i w postać którą kiedyś widziałem

zatrzymując pędzący czas

i zegar jego wskazówki

aby pozostawić ślad

zaznaczając na kartce tamte dni

i chwile które już nie powrócą.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 13 listopada 2019
anonim