Ziemia Święta

Irena Świerżyńska

tamten kamień zawsze święty

od wiek  wieków zbiera

 

jednym ciernie

drugim  kwiaty

czasem lot do gwiazd  zatrzyma

 

głosy różne

wieża Babel i ta sama droga

 

każdy niesie swoje

 

złotem malowane

potargane

przygładzone

 

bywa  - góra  obraz zmieni

i  otwiera  oczy

 

wszyscy 

chcą do nieba

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 listopada 2019
anonim