Twoje magiczne usta

Krzysztof Kowalski.

przychodzisz do mnie w myślach

by rozbić w sercu głaz

widziałem cię wśród falujących fal

nad brzegiem w blasku księżyca

nie wiem czy jesteś królową słońca

lecz w twoich włosach widzę blask

 

czarodziejskim spojrzeniem 

rzuciłaś na mnie czar

teraz już nie jestem księciem

ale pocałunek może unieść nas

 

wśród gwiazd

 

by twe  magiczne usta

wznieciły miłosny płomień

który żarem uniesie nas w oddali

otaczając lawą nieziemskich doznań

czarów które ukryją nas w świecie baśni

aby nasza miłość trwała do końca

jeszcze przez miliony lat.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 14 listopada 2019
anonim
Usunięto 1 komentarz