Myśl

Konrad Koper

Moja myśl wypłynęła w łódce

na groźny, niespokojny ocean.

 

Połknął ją duży, czarny wieloryb.

W jego brzuchu zapala świecę…

                     *

Staje się drugim Jonaszem.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 listopada 2019
anonim