co tam bieda

Irena Świerżyńska

głową w mur

w duchu zamieć buja

 

przyszli

bliscy tuż zza miedzy

i po cudze nura

dawaj

dawaj

to już nasza  sakiewka

i buty

wam  małanka i poleczka

zagrają 

koguty

 

u nas bieda zawsze była

my - pryszli do nieba

boso

 

wy - spadajcie tam na pryczu

"niczewo nie nada wam"

 

noga goła i harmoszka

i hulajcie z biedą

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 listopada 2019
anonim